RESIPI MALAYSIA

February 04, 2005

RESIPI AYAM TANDORI

BAHAN-BAHANNYA
1 ekor ayam
1 sudu besar mentega cair
2 sudu besar tairu
1/2 sudu besar cuka
1 sudu kecil rempah kari
1 sudu kecil garam masala
1/2 sudu kecil serbuk cili
1/2 sudu kecil garam
1/2 sudu kecil paprika
1 biji bawang besar ( dicincang halus )
1 sm halia
pewarna kuning

CARA MEMASAK

1. Masukkan bahan-bahan diatas didalam bekas dan gaulkan sehingga sebati.
2. Kemudian masukkan ayam kedalam bekas tadi dan gaulkan ayam bersama-sama sehingga sama rata.
3. Perapkan selam 2 - 3 jam.
4. Gunakan api diatas untuk membakar ayam ini.
5. Angkat dan dihidangkan apabila masak.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home